13 februar 2008

Fasnacht indtryk
















Som vi har skrevet tidligere er Fasnacht i fuld gang her i Basel. Gaderne summer af liv, konfetti ligger i dynger og musik lyder doegnet rundt fra optog i byen.
Udklaedningerne er ikke mundtre og festlige som i Danmark, men mere dunkle og dystre. Det kombineret med hoeje trommer, hvinende floejter og snorlige parader faar det til at minde lidt om en middelalderlig undtagelsestilstand.
















For at give et indtryk af hvad der foregaar, er her et par billeder vi har taget de seneste dage. Fasnacht slutter i nat, saa torsdag venter toemmermaend, oprydning og hverdagen paa ny. Indtil da kan man sagtens gaa rundt og ligne et langhaaret gadekryds mellem en teletubby og en smoelf.
















Igaar aftes kaempede vi os ind til bymidten for at opleve stemningen. Som det ses paa billedet laa der overalt et lag af konfetti i alverdens farver.
















Det giver associationer til nytaarsaften, hvor de fleste dagen efter er traette af at rydde konfetti op fra revner og spraekker i hjemmet. I Basel by ligger der vel en 3-4 tons papirsnulder og flyder, saa gad vide hvor lang tid det tager at faa bugt med...

Ingen kommentarer: